Uresničujmo, z energijo varčujmo!

Ljubljana, 3. 10. 2011

URESNIČUJMO, Z ENERGIJO VARČUJMO!


Poraba električne energije v Sloveniji iz leta v leto narašča. Trenutno poraba v povprečnem slovenskem gospodinjstvu znaša približno 4.000 kWh letno. Za porabo tolikšne količine električne energije bi morali npr. za povprečnim televizijskim sprejemnikom sedeti kar 17 dni skupaj. Z vsako kilovatno uro električne energije pa proizvedemo tudi 1,5 kg ogljikovega dioksida.Ob uporabi majhnih korakov varčevanja električne energije bi lahko prihranili kar 20 odstotkov tega vira. Na letni ravni to pomeni za gospodinjstvo skoraj 1 tono CO2, ki ga lahko spravimo v kocko s stranico dolgo 8 metrov!
Zato smo se v podjetju SODO odločili za izvedbo projekta »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«. Z njim želimo vse odjemalce električne energije osveščati ter aktivno pozivati k učinkoviti in varčnejši rabi električne energije, s pripravljeno aplikacijo pa aktivno vključiti predvsem odjemalce električne energije v gospodinjstvih.


Načela projekta »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« sledijo ciljem Evropske unije o varčni in učinkoviti rabi energije. Tako nam je v veliko čast, da je se projektu kot častni pokrovitelj pridružil tudi evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik. K sodelovanju smo povabili tudi eno izmed prvih ekošol v Sloveniji, in sicer Osnovno šolo Notranjega Odreda Cerknica, saj se zavedamo, da je oblikovanje vedenjskih vzorcev in spodbujanje učinkovite rabe energije pri mladih izjemnega pomena.


Potek projekta, njegov pomen in namen vam bomo predstavili na novinarski konferenci, ki bo potekala
v petek 7. 10. 2011, ob 11. uri, v prostorihGZS (dvorana D).
Z vami bosta mag. Matjaž Vodušek, direktor SODA ter Marija Braniselj, ravnateljica OŠ Notranjega Odreda Cerknica.


Vljudno vabljeni!
 

Projekt izvaja:

  • sponsors
© 2011 - 2021 SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, d. o. o.