Natečaji

V okviru projekta »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« se je v šolskem letu 2012/2013 odvijal fotografski natečaj, v šolskem letu letu 2014/2015 pa video natečaj, s katerima smo želeli v mladih prebuditi kreativnost pri varčevanju z električno energijo ter pri ohranjanju in varovanju našega okolja.

Kaj pomeni varčna in učinkovita raba energije? S katerimi ukrepi in na kakšen način lahko dodatno prispevamo k varčevanju z električno energijo? Kaj lahko na tem področju stori posamezna osnovna šola? Kaj lahko konkretno naredimo v našem domu, šoli, na delovnem mestu – skratka povsod, kjer porabljamo električno energijo z uporabo električnih naprav?

To so bila vprašanja, na katera so s pomočjo posnetih fotografij poskušali odgovoriti učenci in učenke 8. in 9. razredov izbranih slovenskih osnovnih šol iz različnih slovenskih regij. Strokovna žirija je med prejetimi fotografijami izbrala najbolj poučne in kreativne predstavitve idej o varčevanju z energijo, zmagovalno in ostale sodelujoče šole pa je družba SODO nagradila s posebnimi nagradami.

Fotografski natečaj, ki je trajal od 4. marca do 8. maja 2013, se je zaključil z dogodkom, na katerem je potekala razglasitev zmagovalcev. Prav tako pa je bila organizirana tudi dražba fotografij finalistov, katere izkupiček je šel v dobrodelne namene.

Vabljeni tudi k ogledu naslednjih galerij:

 

Distribucijski operater električne energije SODO d.o.o. si s projektom prizadeva spodbuditi varčnejšo in učinkovitejšo rabo električne energije v Sloveniji. V ta namen je bila vzpostavljena tudi spletna aplikacija http://prihranki.uresnicujmo.si, ki vključuje ukrepe za večjo energetsko učinkovitost rabe gospodinjskih aparatov, in spletna stran http://www.uresnicujmo.si.


Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo!

Projekt izvaja:

  • sponsors
© 2011 - 2023 SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, d. o. o.